Felt like eating red beets again, so I cooked up some red beet patties. I didn't know what to spice them up with, but allspice (maustepippuri) and thyme (timjami) worked out just fine.

As you can see, my sprouting project has sprouted out well, too. And I'm still a fan of fresh broccoli.

 

1255966908_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Punajuuripihvit (neljälle)

4 keskikokoista esikeitettyä punajuurta

1 pieni sipuli

2 kananmunaa

n. ½-1 dl korppujauhoja

(ruusu)suolaa

maustepippuria

timjamia (tai muuta mieleistä yrttiä)

 

Raasta keitetyt punajuuret karkeaksi raasteeksi ja pilko sipuli. Riko kananmunat kulhoon ja riko rakenne. Sekoita punajuuri ja sipuli joukkoon. Mausta ja lisää korppujauhoa sen verran kuin tarvitsee. Muista ottaa huomioon jauhon turpoaminen. Anna taikinan turvota jonkin aikaa. Valmista sen aikana vaikka lisäkkeet (esim. keitetty riisi/ohra tai parsakaali ja itu-raejuustosalaatti, kuten yllä, ja vaikka sipulikastike pihveille). Paista pannulla (oliivi)öljyssä kohtalaisessa lämmössä n. 4-5 minuuttia puoli. (Älä yritä kääntää ennen kuin pihvi näyttää kypsyneen kasaan. Pannun peittäminen kuvulla nopeuttaa kypsymistä.)

Tuli hyvää. Maustepippuri oli näiden pihvien juttu!