Nasi Goreng on malesialaisen äidin ja suomalaisen tyttären pitämä blogi, jossa äiti ja tytär jakavat toisilleen reseptejä ja ruokavinkkejä, kenties toisinaan kaikkea muutakin mielenkiintoista arjen varrella koettua.  Se on foorumi, jolla annamme kahden kulttuurin yhdistelmällemme mahdollisuuden esiintyä täydessä, iloisessa kirjossaan - ja äidin tilaisuus saada vuosikausia ylös kirjoittamiensa (ja kuvaamiensa) ruokien reseptit esille. Joukossa on niin perinteisiä malesialaisia ruokia kuin kansainvälisistäkin arkistoista esiin kaiveltuja herkkuja.

Nämä herkulliset, "eksoottiset" ruoat kuuluivat lapsuudessani arkipöytään, mistä kiitän äitini viitseliäisyyttä ja halua panostaa hyvään kotiruokaan. Nyt toivon, että äiti raottaisi hiukan reseptikansioitaan ja jakaisi jälkipolvelle runsasta kokemustaan ja tietämystään. Toivon mukaan jutuista on täällä iloa myös muille lukijoille!

Tytärkin saattaa aina välillä tarjota tuoreimpia innovaatioitaan arkisen opiskelijaelämänsä keskeltä - ihan vain havainnollistaakseen, kuinka helppoa ja yksinkertaista maukas kotikokkailukin voi olla.

Resepteissä ja kirjoituksissa käyttämämme kieli voi vaihdella englannin ja suomen välillä, sillä yhteinen kielemme on kotona ollut aina englanti (vaikka sekä äiti että tytär puhuvat kyllä suomea). Älkäämme kuitenkaan antako sellaisten häiritä, vaan keskitytään olennaiseen - eli hyvään ruokaan ja avoimeen mieleen!

Minä olen M.E. ja äitini on M.

Tervetuloa seuraamaan Paistettua Riisiä*!

--

(*Kirjaimellinen käännös malaijinkielisestä nimestä.)